Op deze pagina kan je alles lezen over mijn eerste o&o project: Biomimicry. Ik zat in het team met Teun, Otis en Bonne en hadden als naam  greentech house. Onze opdracht was een boothuis/strandtent/clubhuis te maken met 'biomimicry'. Biomimicry is een functie van iets uit de natuur te imiteren voor duurzaamheid en verbetering van het product zelf. Hier kan je alles terugvinden over dit project. Van hoe het proces is voorlopen tot de kwaliteiten die ik tijdens dit project kon ontdekken en gebruiken. Kort gezegd alles wat er te weten valt over dit project. Ik hoop dat je een beeld kan krijgen hoe dit project is verlopen. Veel leesplezier!

Hoe het proces verliep...

Als aftrapper van het eerste project gingen we naar Artis toe om daar een beetje een beeld te krijgen van welke functies van een dier/plant daar zijn die we konden gebruiken. Samen met mijn team hebben we een paar functies gevonden zoals, dat er met behulp van een soort van scherm warmte kan opnemen en tegenhouden. Toen er verteld werd dat we moesten kiezen tussen een boothuis, strandtent of clubhuis, kozen we voor een boothuis en kwam er een geweldig idee tevoorschijn tenminste dat dachten we.  Het idee was dat we een boothuis zouden maken dat van water naar land kan en andersom net als wat amfibieën kunnen en toen kwamen we bij de schildpad. Bij die schildpadboothuis verzonnen we steeds meer extra's zoals dat je in het boothuis kon wonen en dat er een aparaat was ingebouwd dat water zou omzetten tot stroom voor het boothuis zelf en ook voor de boot. Het was opzich wel een goed idee, alleen voldoet het idee niet aan de opdracht, want al die extra's hadden niks te maken met de vorm van de schildpad en dat was juist de opdracht. Dus moesten we een nieuw idee bedenken maar dat lukte niet zo goed en blijkbaar moesten we een stappenplan afwerken, waardoor we een beetje achterliepen. Na lang gedacht te hebben hadden we eindelijk een goed idee gekregen wat we later een beetje veranderde en toen echt ons definitieve idee werd. Het idee was een strandtent wat je niet moet verplaatsen of afbreken en daardoor minder energie verspilt en dat mensen die in de winter om een strand wandelen nog ergens naar binnen kunnen. Allemaal wel leuk en aardig maar hoe? We kwamen op het idee dat ons strandtent net als de krab en de schildpad bij sommige momenten( in ons geval de winter) de grond in moest. Dat doen we met behulp van luchtdruk. Daarmee kunnen we energiezuinig het strandtent omhoog en omlaag mee halen. 

Het ontwerp...

Dit is onze ontwerp. We noemen het crab café. Na veel problemen en weinig tijd is het ons gelukt om het af te maken. Eerlijk kon het wel beter, alleen was dit best te verwachten met 1 week te tijd om het te bouwen. Dit is dus wat er mis mee is, is dat je ons idee niet terug kan vinden in ons ontwerp en dat het een beetje slordig is afgewerkt. Goede tips die ik kan meenemen in het volgend project! 

Mijn talenten...

Na het bespreken van elkaars talenten is bij mij uitgekomen dat ik goed kan samenwerken en creatief ben. Ik kan doorzetten wanneer het niet meteen lukt en ben behulpzaam. Ik kan goed schrijven, uitleggen en presenteren, ik kan ook mezelf verdiepen in onderwerpen en daardoor weet nu best veel over de ruimte en technologie. Voor de rest ben ik muzikaal en kan ik de leiding nemen.  

Dit was het, ik hoop dat nu alles duidelijk is hoe het project bij mij is gegaan! Druk op de button hieronder om terug naar projecten te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb