Energieke toetjes

Ons tweede project was energieke toetjes. Het probleem was dat er te veel restenergie verspild wordt en daar moesten wij een oplossing voor bedenken! Ik zat deze keer in het werkgroepje met Teun, kawtar en Moos. 

Het proces

Als eerst moest iedereen een toetje meenemen en moesten we uit een van de toetjes die onze werkgroepje meegenomen had uitkiezen. Wij kozen voor Danoontje en begonnen met een onderzoek hoeveel restenergie er vrijkomt tijdens het maken van Danoontje. Daarna begon het vooronderzoek echt. We moesten gaan brainstormen en onze ideeën moesten we in onze ideeëntabel zetten. Dat was best lastig omdat we per persoon vijftig ideeën moesten geven. Ondanks dat is het ons toch gelukt om een goed idee te bedenken. Ons eind idee was dat we met behulp van wrijving van gassen elektrischiteit opwekken. Toen we ons idee hebben bedacht moesten we beginnen met het ontwerpen, maar toen gingen we in lockdown en moesten we online verder. We moesten een programma gebruiken en kozen voor minecraft. Na een takenverdeling gemaakt te hebben konden we beginnen. Ik moest de containers maken waarin de energie opgewekt wordt. Nadat we klaar waren met het ontwerpen begonnen we aan de pitch waarin we feedback hebben gekregen en verwerkt hebben. En daarna gingen we aan de slag met het eindpresentatie met een paar filmpjes en toen we de filmpjes van alle groepjes gezien hebben moesten we een top 7 maken en dat insturen. Dat was hoe ons project verliep.

product

Ons idee is dat we met gassen in een speciale container wrijving maken, waardoor we elektriciteit opwekken. Onder de grond hebben we een buizen systeem die de gassen en stroom vervoeren. Die buizen bestaan voor een deel uit elektriciteit draden en een deel is leeg om gas te vervoeren. Door gassen zoals co2 te gebruiken is het ook nog duurzaam. Dat is wel belangrijk.

Dit was het dan. Hopelijk is alles duidelijk over hoe het project bij mij is gegaan! Druk op de button hieronder om terug naar projecten te gaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb